Potrzebne nam są ;
1/2 kostki masła
1/4 mleka lub śmietanki
1 szklanka cukru pudru
2-3 łyżki kakao
1,5 szklanki mleka w proszku
orzechy, rodzynki
folia aluminiowa
Sposób wykonania:
Masło, kakao, śmietanę i cukier puder rozpuścić w rondlu z grubym dnem i zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku i dobrze wymieszać. Na końcu dodać orzechy i rodzynki uprzednio namoczone w wodzie. Wyłożyć masę na folię aluminiową. Postawić do ostudzenia i stwardnienia. Pokroić w kwadraty.
Kilka zdjęć i powiedzcie jakie czekolady najbardziej lubicie
Chcę

Często robię taką czekoladę :D Choć nigdy nie dodaję cukru pudru. Można dodać całe orzechy, jest wtedy przepyszna ^^ .
OdpowiedzUsuńDZIĘKI SPRÓBUJE
OdpowiedzUsuń